הום פרייז

חדשות כיפה מיצמיצ 29/06/10 00:00 יז בתמוז התשע

הום פרייז, צילום: shutterstock
הום פרייז, צילום: shutterstock

מצרכים

6 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני.

1 בצל

חבילת חמאה (100 גר,) אני משתמשת במחמאה ולכן מבחינתי המתכון פרווה!

שמן (לא זית)

בקבוק רוטב צ´ילי חריף-מתוק

מיונז איכותי

פפריקה מתוקה, צ´ילי יבש, מלח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

קולפים את תפוחי האדמה. חותכים לקוביות .

את הבצל קולפים וחותכים לטבעות.

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח. מביאים לרתיחה, מכבים את הלהבה ומסננים את הקוביות.

את הבצל מטגנים בכף שמן וכ-40 ג´ חמאה, עד שהוא נעשה רך ושקוף.

לצורך תפוחי האדמה יש להתשמש במחבת רחבה במיוחד (כן יש כמה מחבתות וסירים, מי שמבשל לא שוטף כלים)

שמים מעט שמן במחבת וכשהוא חם דיו מוסיפים 60 גר´ חמאה (כן, כן הורידים עושים "מסיבת הסתיידות" אחריי הארוחה) כשהחמאה נמסה, מעבירים את תפוחי האדמה מהסיר אל המחבת ומטגנים על להבה גבוהה. מדי פעם הופכים את הקוביות משך הטיגון תלוי במידת הפריכות הרצויה.

רוטב הצי´לי: בקערית 5 כפות צ´לי עם 3 כפות מיונז ולערבב היטב

(כן, בשלב זה הרוטב נראה זוועה)

בהנחה שהחלטתם הקוביות תפוחי האדמה פריכות דיין מוסיפים להן את הבצל עם החמאה שבו הוא התטגן.

מערבבים,מוסיפים את התערובת של הצ´לי-מיונז,מערבבים, מוסיפים כפית פפריקה, 2 כפיות צ´ילי יבש ומעט מלח.

מערבבים במתינות במשך דקה ומכבים את האש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות