חזה עוף בלימון

חדשות כיפה טליטלי 13/04/10 00:00 כט בניסן התשע

מצרכים

1 חזה עוף (עם שני הצדדים)

5 שיני שום

1/2 פלפל צהוב

1/2 פלפל אדום

שמן זית

1/2 כוס לימון (סחוט או משומר)

1/2 כוס מים

1 כפית סוכר

3 כפיות רוטב סויה

תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה אדומה וחריפה, כמון)

הוראות הכנה

מנקים ופורסים את חזה העוף לנתחים. מתבלים, "מסבנים" היטב את הנתחים, ומטגנים משני הצדדים עד שישתזף. מוציאים ושמים בצד.

פורסים את שיני השום והפלפל דק. מטגנים בשמן זית את השום, ומוסיפים את הפלפל. לאחר שמתרככים מעט מוסיפים את הסוכר, עד שמתקרמל. מוסיפים את הלימון, המים והסויה, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, מוסיפים את נתחי העוף לרוטב, מבשלים כ-5 דקות עד שמוכן.

הערות

1 חזה עוף - אני מטגנת את העוף בשמן רגיל ואת השום והפלפלים בשמן זית.
- ניתן להוסיף או להפחית את כמות המים ע"פ הסמיכות הרצויה.
- רצוי להכין במחבת או בסיר נמוך ורחב.

כתבות נוספות