מצרכים
1 ליטר חלב - ( 3 אחוז שומן )
1 צרור / חבילה שמנת מתוקה
1 כף/ות אבקת סחלב
500 גרם סוכר
0.5 כוס/ות פיסטוק - קלופים וחתוכים גס
מי ורדים
קורט זעפרן
הוראות הכנה
1 . יום לפני הכנת הגלידה, מוזגים לכלי שטוח חצי מכל של שמנת מתוקה ומקפיאים. לאחר מכן חותכים לקוביות גסות, ושומרים אותן במקפיא.
2 . מערבבים בקערה את הסוכר ואבקת הסחלב, מוסיפים את החלב והשמנת ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
3. מוסיפים לתערובת את מי הורדים והזעפרן, מערבבים ומכניסים למקפיא.
4 . בכל עשרים דקות מוציאים את התערובת ומערבבים היטב - במשך כשלוש שעות.
5 . לאחר שלוש שעות מוסיפים את קוביות השמנת הקפואה והפיסטוקים, מערבבים ומחזירים למקפיא לפחות לשלוש שעות נוספות - עד שהגלידה מקבלת את המרקם הרצוי.