עוגת גלידה לפסח ולכל השנה

חדשות כיפה נסיון2 18/03/10 00:00 ג בניסן התשע

מצרכים

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם מרגרינה או 2/3 כוס שמן

5 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

1 כוס אגוזים או שקדים קצוצים - בגירסת חמץ אפשר לשים 1/2 כוס + כמה כפות של פרורי בסקויטים

1 מיכל שמנת מתוקה / קצפת ריצ

1 כוף רום / קוניאק/ יין מתוק

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

ממיסים את השוקולד והמרגרינה או השמן בסיר כפול. אחרי שמתקרר מכניסים פנימה חלמונים ומערבבים.

מקציפים חלבונים עם מחצית מהסוכר עד שיווצר קצף נוקשה, מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים פנימה.

מחלקים את התערובת ל-2. למחצית מוסיפים אגוזים קצוצים ומעבירים לתבנית עגולה ואופים בחום בינוני בתנור שחומם מראש כ 20 דקות.

מקציפים את השמנת עם יתרת הסוכר לקצפת נוקשה, מוסיפים למחצית השניה של תערובת השוקולד, מוסיפים רום ומערבבים. שופכים את התערובת הלא אפויה על העוגה הקרה ומעבירים להקפאה ל-5 שעות לפחות.

מקשטים בפצפוצי שוקולד / סירופ שוקולד / דובדבנים...

בתאבון!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות