בצק פריך לטארט רעיונות למילוי

חדשות כיפה אמא של בארי 11/03/10 00:00 כה באדר התשע

מצרכים

לבצק פריך:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 גרם קמח לבן מנופה

1/4 כפית מלח

1 כף סוכר

1 ביצה גודל L קרה

1 כף מים קרים

הוראות הכנה

במעבד מזון או בקערת מיקסר שמים קמח, חמאה, מלח וסוכר ומעבדים קצרות עד לקבלת גרגירים במרקם הדומה לחול. מוסיפים ביצה ומים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בנילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות לפני השימוש.

מרדדים את הבצק המקורר דק מאוד בעזרת קמח (שלא ידבק) ומסדרת בתבנית ששומנה מראש בחמאה.

מקררת שוב חצי שעה במקרר את התבנית עם הבצק, מוציאה, מצמידה נייר כסף לבצק וממלאה בקטניות קטנות עד למעלה. זה עוזר לשמור על הצורה של הבצק, שהקצוות לא "ינזלו".

אופים 20 דקות על 180 מעלות.

עכשיו המילוי:

אם רוצים מילוי קרם פאטיסייר (יש אבקת אינסטנט בחנויות למוצרי קונדיטוריה) זה הכי שווה!

מכינים את הקרם פאטיסייר, ממלאים איתו את הפאי המוכן, מניחים מעל רק תותים או המון פירות צבעוניים פרוסים (קיווי, תותים, בננות, תפוזים), מקררים כשעה לפני ההגשה ומגישים.

לדעתי זה הכי שווה!

אפשר להחליף את המילוי של הקרם פאטיסייר בפודינג וניל (שמנת מתוקה+אבקת אינסטנט פודינג וניל+כוס חלב) וגם אז להוסיף פירות או ללכת לגמרי על מילוי אחר.

אם את/ה רוצה ללכת על שוקולד הכי קל וטעים:

מיכל שמנת מתוקה

1 חבילת שוקולד מריר

אופציונלי: 100 גרם פקאן טבעי גרוס

ממיסים את השמנת והשוקולד יחד, מוסיפים את הפקאן, שופכים על בסיס הפאי המוכן, מקררים ומגישים. כדאי לקשט מלמעלה עם שברי מקופלת לבנה או/ו קצפת.

הערות

המתכון באדיבות מתוך מתכון שקיבלתי מהקונדיטורית מורן מזרחי

כתבות נוספות