עוגת גזר

חדשות כיפה אחת מל"ו 25/08/06 00:00 א באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

1 1/4 כוסות שמן

2 כוסות סוכר דמררה

4 ביצים

1 כוס קמח מלא

2 כפיות קינמון

2 כפיות מחוקות אבקת אפייה

1 כפית מחוקה אבקת סודה

3 כוסות (כ-4-5) גזר מגורר

1/2 כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים

לציפוי:

1 חבילה גבינה לבנה ("טוב טעם")5% או גבינת שמנת,דבש,יוגורט ותמצית וניל טבעי לפי הטעם

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

במעבד מזון או על פומפיה גסה, מגררים את הגזר ושמים בצד. שמים סכין מתכת וטורפים ביחד שמן, סוכר וביצים עד לקבלת תערובת חלקה. בקערה נפרדת, מנפים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן. בוחשים פנימה את הגזר והאגוזים (אם רוצים) ומפעילים את המעבד בפעולות קצרות למספר שניות. יוצקים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת בחמאה או מרופדת בנייר אפייה בתחתית ובדפנות (מדביקים את הנייר בעזרת קצת חמאה). אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות 45-60 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית 15 דקות והופכים על רשת צינון (אפשר להקפיא בשלב זה).

להכנת הציפוי:

מערבבים גבינה עם דבש ותמצית וניל לפי הטעם, ומוסיפים מספיק יוגורט כדי להגיע למרקם הרצוי – יש כאלה שאוהבים ציפוי דמוי רוטב, ויש שאוהבים אותו יותר כמו ממרח. מכסים את החלק העליון בלבד (או שופכים את הרוטב מלמעלה ונותנים לו לנזול לצדדים). אם רוצים, אפשר להשתמש בגבינת שמנת במקום "טוב טעם" אך אין להשתמש בגבינת לבנה 5% אחרת.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

אפשר להקפיא אבל בלי הציפוי

המתכון באדיבות פיליס גלזר

כתבות נוספות