נסיכת הנילוס עם ירקות בתנור

חדשות כיפה עלות השחר 02/12/09 00:00 טו בכסלו התשע

מצרכים

דג נסיכת הנילוס (עדיף פרוס)

ירקות שאוהבים:גזר, קישוא,תפו"א,בטטה, בצל, עגבניות, גמבות וכו´

קופסא קטנה של רסק עגבניות

1/3 כוס שמן

תבלינים (מלח,פלפל, פפריקה, כמון)

כוסברה/פטרוזיליה/שמיר

הוראות הכנה

להשרות את פרוסות הדג במיץ לימון כ-1/2 שעה עד שעה.

לחתוך את הירקות לפרוסות ולפזר בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

לערבב את השמן עם התבלינים לטבול כל פרוסת דג בתערובת ולסדר מעל הירקות (כשהעור כלפי מטה)

לערבב את הרסק עם מעט מים ולצקת מעל הדגים.

לפזר מעל הכל עלים קצוצים של כוסברה (או כל עלים אחרים לפי הטעם)

לאפות מכוסה בחום בינוני כ3/4 שעה.

לקראת סוף האפיה ניתן להסיר את הכיסוי להשחמה.

הערות

*המתכון יוצא מוצלח גם עם דגים אחרים (אמנון, מרלוזה)

המתכון באדיבות מתכון של אמא שלה

כתבות נוספות