עוף בתפוזים וצ'ילי מתוק

חדשות כיפה חותם ואצבעונית 24/11/09 00:00 ז בכסלו התשע

מצרכים

4-6 נתחי עוף או יותר תלוי במספר הסועדים

2 כפות צ´ילי מתוק

1/3 כפית מלח גס

2 תפוזים בינוניים או תפוז גדול מלא במיץ (שיהיה 250 מ"ל תפוזים)

לימון אחד סחוט טרי

הוראות הכנה

משרים את נתחי העוף במרינדה שמכינים מראש ולמשך הלילה. סוחטים את התפוז או שני תפוזים, מיץ מלימון עסיסי, מפזרים מעט מלח גס, ומוסיפים את רוטב הצ´ילי הגרוס.

לאחר שהבשר הושרה למשך הלילה מוציאים ומניחים בתבנית חסינת חום ללא כיסוי, וללא תוספת שמן מאחר והעוף מוציא שמן ממעט העור שיש על הנתחים.

האפייה היא למשך שעה שלמה בטורבו או אפייה בחום 180 מעלות.

בתיאבון. להגיש לצד אורז לבן, וליצוק מעט מהרוטב המתקתק מעל העוף וגם האורז

הערות

המתכון באדיבות בריאות הציבור

כתבות נוספות