מרק אפונה ירוקה ותפוחי אדמה

חדשות כיפה אחת מל"ו 18/11/09 00:00 א בכסלו התשע

מרק אפונה ותפוחי אדמה, צילום: shutterstock
מרק אפונה ותפוחי אדמה, צילום: shutterstock

מצרכים

4 כוסות מים, 2 תפוחי אדמה לבנים בינוניים-גדולים, כוס אפונה טרייה או קפואה, א´ מרק עוף, קמח, שמן, מלח ופלפל, חופן גדול של עלי שמיר רעננים במיוחד.

הוראות הכנה

4 כוסות מים, 2 תפוחי אדמה לבנים בינוניים-גדולים, כוס אפונה טרייה או קפואה, א´ מרק עוף, קמח, שמן, מלח ופלפל, חופן גדול של עלי שמיר רעננים במיוחד.

הכנה: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות (לא קטנות מידי). מכניסים לסיר בינוני עם 4 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים 6 – 7 דקות. מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל עוד חמש דקות. בינתיים שוטפים וקוצצים את השמיר.

במחבת קטנה מחממים 3 כפות שמן. מוסיפים כף קמח ומערבבים היטב בכף מעץ עד שהקמח מזהיב. מוסיפים למחבת את א´ המרק. מערבבים. בעזרת מצקת יוצקים לתוכה מרק מהסיר. מערבבים היטב ויוצקים את הרביכה שהתקבלה לסיר עם המרק. מערבבים ומוסיפים פלפל שחור טחון טרי ומלח לפי הטעם. מרתיחים עוד 5 דקות. מערבבים למרק את עלי השמיר ומגישים.

הערות

5 מנות מרק טעים וקל.

כתבות נוספות