ביריאני - תבשיל הודי (אורז וחזה עוף)

חדשות כיפה חולמת ומגשימה 26/09/09 00:00 ח בתשרי התשע

ביראני, צילום: שאטרסטוק
ביראני, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

יחידה של חזה עוף (1/2 ק"ג)- חתוך לקוביות

1 כוס אורז בסמטי (או אחר)- שטוף ומסונן

2 כפות שמן

1 בצל - חתוך לקוביות קטנות

1 עגבניה - חתוכה לקוביות

2 כוסות מים פושרים

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס שקדים קצוצים

1/4 כוס חמוציות

תערובת תבלינים בצלוחית:

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

כפית קארי

כפית כמון

1/2 כפית כרכום

1/4 כפית ציפורן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. בסיר רחב, על להבה בינונית, מחחמים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

2. מוסיפים את העגבניה, ממשיכים לטגן עם מכסה כ-5 דק´ עד שנוצר מעין רוטב.

3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

4. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים.

5. מוסיפים כוס מים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות

6. מוסיפים את האורז, הכוסברה, השקדים, החמוציות וכוס מים נוספת.

7. מערבבים פעם אחת! מחכים שמפלס המים ירד לגובה האורז, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות.

(לא לפתוח את המכסה גם אחרי שנגמר שלב הבישול)

בתאבון!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

במקור משתמשים בבשר בקר.

המתכון באדיבות 2-3 מנות

כתבות נוספות