קלצונה

חדשות כיפה Nkamoni 17/09/09 00:00 כח באלול התשסט

מצרכים

בצק לכמות של 4-6 קלצונה (תלוי בגודל שרוצים):

3 כוסות קמח

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

כפית שמרים יבשים

חצי כוס שמן זית

כוס מים

תוספות:קישואים, בטטה, חציל, פטריות, עגבניות מיובשות, פסטו, ביצה קשה, גבינה צהובה/ בולגרית/פטה וכו´.

הוראות הכנה

לשים את הבצק ונותנים לו לנוח (אפשר בינתיים להכין את המילויים השונים- תיכף פירוט)

מחלקים את הבצק ל-4 או ל-6, תלוי אם רוצים אותם קטנים או גדולים.

עורכים כל חלק לעיגול, מניחים מהמרכז הצידה (להשאיר מעט שוליים) מילוי, ומקפלים לחצי.

מהדקים את השוליים.

אופים 5 דק´ בחום של 200 מעלות, מוציאים, מורחים חלמון ביצה ומפזרים שומשום/קצח.

מחזירים לתנור לעוד 20 דק´ בחום של 180 מעלות.

כשמוכן, חוצים באלכסון לשניים ומגישים.

תוספות אופצינליות- כמעט כל מה שהולך בטוסט ובסמבוסק אפשר להכניס, אבל הדגש הוא על ירקות כמו קישואים, בטטה, חציל, פטריות וכו´ כשמעליהם שכבה נדיבה של גבינה קשה כלשהי. הכי פופולרי צהובה, הכי עדיף בולגרית/פטה.

קישואים- מטגנים רצועות בצל עד להזהבה, מוסיפים רצועות קישואים, מעט מים, מלח ופלפל ומבשלים עד לריכוך חלקי.

פטריות- כנ"ל

אם רוצים להוסיף בטטות, עדיף לחתוך לרצועות מאורכות ולאפות/ לטגן קודם כדי שלא תתפרקנה.

חצילים- קוביות- מטוגן או אפוי.

גמבה- כנ"ל

אפשר למרוח קטשופ או רוטב עגבניות למרות שלדעתי עדיף לתת לירקות שיתנו את הטעם שלהם על הבצק.

עגבניות מיובשות, ממרח פסטו- נותנים טעם מעולה.

פרוסות ביצה קשה- אופציונלי ואף מומלץ!

בטוח יש עוד אפשרויות ששכחתי (או שאני לא מכירה) אז אפשר להתפרע עם הטעם האישי שלכם...

בתאבון!

הערות

4-6

כתבות נוספות