עוף טחון עם ירקות מאודים

חדשות כיפה טליטלי 13/09/09 00:00 כד באלול התשסט

מצרכים

כ-600 גר´ עוף טחון

1 בצל

3 פלפלים בצבעים שונים

2 קישואים

שמן רגיל/ זית לטיגון

תבלינים לפי הטעם

הוראות הכנה

1. לקצוץ את הבצל דק, לטגן עד שנעשה שקוף.

2. לקצוץ דק את שאר הירקות, להוסיף לבצל ולטגן מעט, להנמיך את הלהבה ולכסות, לאדות עד שהירקות מתרככים והנוזלים מתאדים. (לא לשכוח לערבב מידי פעם).

3. להוסיף את העוף הטחון ולפורר, עד שמתבשל. לתבל לפי הטעם (אני מתבלת במלח, פלפל, מעט פפריקה חריפה וכמון), להגביר את האש עד לאידוי רוב הנוזלים.

הערות

מומלץ לאדות את הירקות זמן רב על אש נמוכה - על מנת שיתרככו ככל האפשר. ניתן להכין בפחות זמן אם אוהבים את הירקות יותר פריכים.
ניתן לגוון עם ירקות נוספים שאוהבים (גזר, חצילים וכו´).

כתבות נוספות