לחם תפו

חדשות כיפה בקי בובה 13/09/09 00:00 כד באלול התשסט

מצרכים

4-5 כוסות קמח (אני עושה חצי-חצי קמח מלא ולבן)

4 כפות שמרים

5 כפות סוכר

3-4 שיני שום קצוצות (אפשר יותר)

2 כפות שמן זית

1.5 כוסות פירה

1 כף מלח (אפשר יותר, והכוונה היא באמת לכף זאת לא טעות)

1.25 כוסות מים

הוראות הכנה

הכנה:

מערבבים את הכל ביחד ולשים.

הערה חשובה: בהתחלה הבצק יבש יחסית ואחרי כמה דק´ לישה הוא נהיה דביק, אז לא להוסיף מים מיד אלא לחכות ולראות עם יש צורך.

מתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח. מעברים לתבניות משומנות ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח.

הערה חשובה: הבצק מאד-מאד לא נוח לעבוד איתו (ליצור נחשים/כיכר)לכן מומלץ לשים בתבנית בגודל הרצוי ורק להשטיח את הבצק.

אופים ב-220 מעלות כ-35 דק´, עד שגם הלמטה מתחיל להשחים

הערות

4 תבניות איגליש קייק 1. בהתחלה הבצק יבש יחסית ואחרי כמה דק´ לישה הוא נהיה דביק, אז לא להוסיף מים מיד אלא לחכות ולראות עם יש צורך.
2. הבצק מאד-מאד לא נוח לעבוד איתו (ליצור נחשים/כיכר)לכן מומלץ לשים בתבנית בגודל הרצוי ורק להשטיח את הבצק.

כתבות נוספות