פשטידת אטריות ובשר

חדשות כיפה טליטלי 30/08/09 00:00 י באלול התשסט

מצרכים

1 חבילת אטריות רחבות, 500 גר´ (הצהובות של אסם)

450 - 500 גר´ בשר בקר טחון

1 קופסת פטריות

2 בצלים גדולים

5 ביצים

אבקת מרק עוף (כדאי בשרי)

מלח

פלפל

פפריקה חריפה

כמון (לא חובה)

הוראות הכנה

1. מבשלים את האטריות לפי ההוראות, מסננים ושוטפים, מניחים להתקרר.

2. קוצצים את הבצלים, מטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומפוררים עד שמבושל, מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן עד שרוב הנוזלים מתאדים, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון (אם רוצים), ובאבקת מרק עוף, ממשיכים לטגן עד לאידוי כל הנוזלים.

מניחים להתקרר.

3. מערבבים את תערובת הבשר עם האטריות, מוסיפים חמש ביצים ואם רוצים מעט מלח לפי הטעם, מערבבים הכל ויוצקים לתבנית גבוהה.

אופים בחום בינוני כ-45 דקות.

הערות

תבנית גדולה. יוצאת כמות גדולה, ניתן להכין חצי כמות, או להקפיא את החלקים שנותרו.

המתכון באדיבות אמא

כתבות נוספות