פאי שוקולד מוקה

חדשות כיפה אחת מל"ו 23/08/09 00:00 ג באלול התשסט

מצרכים

לקלתית:

כוס קמח, 100 גרם חמאה רכה, רבע כוס סוכר חום, 50 גרם שוקולד מריר מגורר, רבע כוס חלב, כפית תמצית וניל, 100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק.

למלית:

100 גרם חמאה רכה, ¾ כוס סוכר, 2 כפיות קפה נמס, 50 גרם שוקולד מריר מומס, 2 ביצים

לציפוי:

מכל שמנת מתוקה, 2 כפות סוכר, כף קפה נמס, 50 גרם שוקולד מריר מגורר.

הוראות הכנה

מערבלים יחד במעבד מזון קמח, חמאה, סוכר ושוקולד מגורר. מוסיפים חלב, וניל ואגוזים. מעבדים לקבלת כדור בצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. דוקרים בנדיבות במזלג. מהדקים לבצק יריעת אלומיניום ואופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מרחיקים את כיסוי האלומיניום, שמונע את תפיחת הבצק, ואופים עשר דקות נוספות. מצננים.

להכנת המלית מקציפים היטב חמאה וסוכר עם אבקת קפה נמס. מוסיפים שוקולד נמס ומקציפים זמן ממושך, חמש עוד עשר דקות, שוטחים בקלתית, ומצננים כמה שעות לפני הציפוי. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ואבקת קפה נמס. מקפלים פנימה שוקולד מגורר ועורמים במרכזה הפאי. מצננים היטב לפני ההגשה.

הערות

כתבות נוספות