מצרכים
2 אשל
1 שמנת
1/2 קופסת גבינה לבינה
1/2 כפית סחוג אדום
לימון שלם
3/4 כוס קמח
כוס וחמי מים רותחים
הוראות הכנה
קצת רקע מסורתי:
מדובר במאכל בין מרק סמיך לדייסה, אותו נוהגים לאכול בצאת צום. הוא כ"כ טעים שאני מכינה אותו לעיתים סתם כך ללא סיבה מיוחדת.. :)
ולשלבי ההכנה:
1. מערבבים את הקמח, האשל, השמנת, הגבינה, המלח והסחוג, ומוסיפים מיץ מלימון שלם.
2. מערבבים היטב עד שאין גושים, מניחים על אש נמוכה ומוסיפים את המים לסירוגין.
3. מבשלים כ-20 דק´ עד להסמכה.
הערות
2-3 מנות אפשר להוסיף יותר או פחות מים, תלוי ברמת הסמיכות הרצויה לכם.
הצעת הגשה - להכין "פטוט": לבצוע לחם לחתיכות קטנות ולערבב בזום - גם טעים וגם משביע.
כל הזכויות שמורות לאמא שלי, לסבתא שלי, וליוצאי תימן באשר הם...
המתכון באדיבות תימן הרחוקה