סלט חזה עוף בלתי שגרתי

חדשות כיפה קיקצקה 28/06/09 00:00 ו בתמוז התשסט

מצרכים

חזה עוף חתוכים לנתחים קטנים כשני סנטימטר על סנטימטר)

קישוא חתוך לגפרורים באורך של נתחי החזה

גמבות אדומה וצהובה

חסה

רוטב סויה

שמן שומשום

סוכר

הוראות הכנה

זהו סלט שכבות., כאשר כל שכבה יש להכין בנפרד ולצרף לסלט רק לפני ההגשה.

השכבה התחתונה היא חסה קרועה לנתחים נוחים לאכילה ולא דורשת הכנה מעבר לכך.

השכבה השנייה היא שכבת הפלפלים הקלויים - קולים את הפלפלים בתנור, מצננים וקולפים, פורשים לרצועות דקות ושומרים בכלי עם מעט שמןזית עד לסידור הסלט.

השכבה השלישית היא שכבת הקישואים והעוף: מחממים מעט שמן במחבת ומאדים את הקישואים עד שהם רכים ומזהיבים. מוסיפים את נתחי החזה וממשיכים לאדות תוך ערבוב מתמיד עד שנתחי החזה מוכנים (כדאי לחתוך נתח אחד לשניים ולדוק שהלבין מבפנים). תוך כדי האידוי כדאי לתבל במלח, פלפל וכמון.

לפני הגשה כדאי לחמם מעט את תערובת הקישואים והעוף (רק מעט מעל לטמפ´ החדר) ולסדר מעל הפלפלים.

השכבה הסופית אינה, בעצם שכבה אלא רוטב: מערבבים כמות שווה של סויה ושמן שומשום, מוסיפים סוכר לפי הטעם, ויוצקים מעל הסלט.

בשעת סידור הסלט כדאי להקפיד על כך שככל שהשכבה תחתונה יותר - היא תתפוס שטח גדול יותר בצלחת (לאפקט אסתטי), ומומלץ לעטר בשברי אגוזי מלך.

מגישים בלי לערבב.

הערות

המתכון באדיבות מתכון מקורי שלי

כתבות נוספות