קיש בטטה וגבינת עיזים של נעמה

חדשות כיפה ביצה סרוחה 24/05/09 00:00 א בסיון התשסט

מצרכים

חומרים לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ:

לבסיס בצק פריך:

280 גרם (2 כוסות) קמח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1 כפית שטוחה של מלח

2-3 כפות מים קרים

למלית:

50 גרם חמאה

1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1.5 סנטימטר

1 גליל גבינת פרומעז חתוך לקוביות בגודל סנטימטר

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת בישול 10%

שליש כוס צנוברים קלויים-לא חובה אך מומלץ

2-3 כפות עירית קצוצה

3 ביצים טרופות

מלח ופלפל גרוס (עדיף 4 עונות)

הוראות הכנה

1. מכינים את הבסיס: מעבדים את כל חומרי הבצק מלבד המים במעבד או ביד לתערובת פירורית ומוסיפים מים עפ"י הצורך עד לקבלת כדור בצק.

2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר 30 ס"מ מרפדים בו את תחתית ושולי התבנית. דוקרים במגלז ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

3. מחממים תנור ל180 מעלות ואופים את הבצק במשך 15-20 דקות עד שמזהיב בינתיים:

4. מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את קוביות הבטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ-8 דקות עד להזהבה. מעבירים לקערה.

מוסיפים את שאר החומרים. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

5. מוציאים את הבצק- שופכים לתוכו את המלית ואופים 30-35 דקות עד שהקיש זהו ויציב.

מומלץ להגיש חםם,

בתאבון!!

הערות

המון כי א

המתכון באדיבות מעובד ממתכון של שי-לי ליפא

כתבות נוספות