מצרכים
200 ג´ עוגיות חמאה מרוסקות
80 ג´ חמאה מומסת
2 כפות פקאן סיני קצוץ
---
חצי קילו גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה
5 חלמונים
חצי כוס סוכר
כף תמצית וניל
3 כפות קמח
3 כפות קורנפלור
---
5 חלבונים
חצי כוס סוכר.
---
ריבת חלב.
הוראות הכנה
עוגת שלושה שלבים, אבל פשוטים-
והתוצאה- טעיממממהההה!
לבסיס:
200 ג´ עוגיות חמאה מרוסקות
80 ג´ חמאה מומסת
2 כפות פקאן סיני קצוץ (לא טחון...)
מערבבים את המרכיבים בקערה ומשטחים בתבנית.
לעוגה:
חצי קילו גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה
5 חלמונים
חצי כוס סוכר
כף תמצית וניל
3 כפות קמח
3 כפות קורנפלור
מערבבים את המרכיבים- אפשר בקערה של העוגיות (כדי לא ללכלך יותר מדי כלים...), רצוי להוסיף את הקמח והקורנפלור אחרי שערבבנו את הגבינות, ביצים וסוכר- כדי לפחית את היווצרות הגושים.
בקערה ב´ מקציפים-
5 חלבונים
חצי כוס סוכר.
מקפלים את 2 הבלילות בעדינות, ושופכים לתבנית, על הבסיס.
אופים בתנור שחומם מראש (!) על 200 מעלות למשך 10 דק´, ואז מנמיכים ל160 ומשאירים בתנור עוד כשעה.
חשוב- לתת לעוגה להתקרר חצי שעה בתנור עם דלת חצי פתוחה- שלא תיפול, ורק אז להוציא.
וגם- להניח בתנור תבנית עם מים, שתיצור לחות, שהעוגה לא תצא יבשה.
כשהעוגה מתקררת מערבבים 3 כפות ריבת חלב עם *מעט* מים רותחים- שתהיה נוחה למריחה- ומורחים על העוגה.
אצלינו נוקטים בשיטת ה-´כל המרבה הרי זה משובח´, בענייני ריבת חלב :-)
למהדרין- אפשר להוסיף בשולי העוגה פקאן סיני קצוץ.
אה, וכדאי מאוד שהיא תשב כמה שעות טובות במקרר לפני האכילה. זה רק משביח את הטעם שלה.
בתאבון!