דים סאם ירקות

חדשות כיפה סימון דהן 16/05/09 00:00 כב באייר התשסט

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

בצק סיגרים

גזר

כרוב

נבטים

פטריות

בצל ירוק או רגיל

1/2-1 כפית גי´נג´ר (תלוי אם אוהבים)

2 כפות שמן

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה

1 כף יין יבש לבן

1 כפית סוכר-לא חובה

מלח ופלפל

הוראות הכנה

1. חותכים את הבצל ירוק לרצועות אורך דקות.

פורסים את הגזר לגפרורים דקים, ולפרוסות את הפטריות. את הכוב חותכים לרצועות דקות.

2. מטגנים במשן תוך כדי ערבוב את הגי´נג´ר עם שאר הירקות כשתי דקות.

3. בקערה מערבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הירקות מערבים ומבשלים עוד 2 דקות. מצננים.

4. ממלאים את הסיגרים בתערובות.

5. מניחים אותם על גבי נייר אפיה בתוך כלי אידוי. מאדים 15 דקות.

* אפשר להוסיף או להוריד ירקות לפי מה שיש ואוהבים.

*אפשר להוסיף בשר קצוץ

*טעים לאכול עם רטבים - סויה חומץ, סויה שום, חמוץ מתוק וכו´.

הערות

המתכון באדיבות

כתבות נוספות