עוגת נקטרינות הפוכה

חדשות כיפה חייבת להגיב 23/08/06 00:00 כט באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לשכבת הפירות:

50 גרם חמאה

1 כוס סוכר חום כהה

5-6 נקטרינות בינוניות, חתוכות ל-8 פרוסות כ"א

לשטרוייזל (אפשר להכין יום מראש):

1/4 כוס שקדים

1/3 כוס קמח

1/3 כוס סוכר חום כהה, דחוס היטב

1 כפית קינמון

1 כפית ג´ינג´ר טחון

1/2 כוס שיבולת שועל

50 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות

לעוגה:

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה

1/8 כפית מלח

1 כוסות סוכר

4 ביצים, מופרדות

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ לימון טרי

1 כפית תמצית וניל

2 חלבונים

הכלים:

תבנית גבוהה בקוטר 26 ס"מ ובגובה 8 ס"מ, משומנת בדפנות

תבנית שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפייה

הוראות הכנה

1. שכבת הפירות: מניחים את החמאה בתבנית. מניחים את התבנית מעל לאש נמוכה, וממיסים את החמאה תוך טלטול התבנית כך שהחמאה תצפה את התחתית. מסירים מהאש, ומפזרים את הסוכר מעל החמאה בשכבה אחידה, ומהדקים היטב בגב של כף. מניחים בצד לצינון. מסדרים את פרוסות הפרי במעגלים חופפים מעל הסוכר. אופן הכנת השטרוייזל: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. במעבד מזון שמים את כל חומרי השטרוייזל היבשים מלבד החמאה, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים בתנועות הפסק-הפעל, רק עד לקבלת פירורים גסים. מפזרים את התערובת מעל לתבנית השטוחה ואופים כ-15 דקות (מערבבים 1-2 פעמים במהלך האפייה), עד שהשטרוייזל פריך והוא בצבע זהוב-שחום. מצננים על רשת. לא מכבים את התנור.

3. העוגה: מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח, ומוסיפים 1 כוס סוכר.

4. בקערת מערבל גדולה מקציפים ביחד את החלמונים, השמן, מיץ הלימון והווניל לתערובת אחידה. בהדרגה ובמהירות נמוכה מוסיפים פנימה את תערובת הקמח, תוך כדי הקצפה, עד שהתערובת מתאחדת.

5. בקערת מערבל נקייה מקציפים 6 חלבונים לקצף רך. מוסיפים את 1/4 כוס הסוכר שנותרה בהדרגה, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש.

6. מקפלים כ-1/3 מהקצף לתערובת החלמונים, ולאחר מכן מקפלים פנימה את שאר הקצף.

7. יוצקים מחצית מהתערובת מעל לפירות שבתבנית. מפזרים את השטרוייזל מעל ומשאירים מעט ממנו בצד לקישוט. יוצקים מעל את מחצית התערובת שנותרה.

8. אופים 40-45 דקות, או עד שהעוגה בצבע זהוב וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים על רשת לפחות 30 דקות לפני שהופכים מעל לצלחת הגשה עם שוליים.

9. ההגשה: מפזרים מעל את השטרוייזל שנותר, לקישוט. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל או קצפת

הערות

12 מנות

המתכון באדיבות רוני ונציה

כתבות נוספות