מצרכים
בצק פאי-אני משתמשת במלוואח (יותר מהיר קל וטעים).
למילוי:
200 גרם גבינת צאן (פרמועז, בולגרית, צפתית וכו´)
2 גביעי שמנת חמוצה
2 ביצים
2 שיני שום כתושות
תבלינים (אני כל פעם מגוונת או משתמשת בתיבול איטלקי של דורות):
3 עלי מרווה
5 עלי אורגנו
10 עלי בזיליקום
2 כפות פטרוזליה קצוצה
מלח ופלפל
לשידרוג:
חצילים קלויים-חתוכים לקוביות
פרוסות עגבניה-מספיק לכסות את הקיש
הוראות הכנה
מחממים תור ל-180. מסדרים את הבסיס ודוקרים במזלג. אופים כ-15 דק´ עד שהבצק מזהיב.
בינתיים מרסקים את הגבינה מוסיפים את כל החומרים של המילוי ומערבבים.
מוצאים את הבסיס מהתנור, מוסיפים את מילוי ואופים עוד 30-40 דק´ עד שפני הקיש משחימים.
אם משדרגים:
שמים קודם את החצילים עליהם את המילוי ולמעלה את העגבניות.