עוגיות פאדג' שוקולד צ'יפס

חדשות כיפה מיצמיצ 22/04/09 00:00 כח בניסן התשסט

מצרכים

250 גרם שוקןלד מריר קצוץ

100 ג חמאה

2 ביצים

4\3 כוס סוכר - 150 גרם

1 כפית תמצית וניל

4\1 כוס קמחֿ - 35 גרם

4\1 כפית אבקת אפיה

4\1 כפית מלח

1 כוס שוקולד צ´יפס - 200 גרם

הוראות הכנה

1. לחמם תנור ל 180 מעלות

2. להמיס שוקולד וחמאה במיקרוגל

3. להקציף ביצים וסוכר במהירות בינונית-גבוהה במשך 5 דקות עד שמקבלים תערובת תפוחה מאוד סמיכה ובהירה

4. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד יחד עם תמצית וניל

5. מנפים קמח , מלח, א. אפיה לתוך תערובת , מקפלים בעדינות. מערבבים מעט רק עד שהתערובת אחידה, לא מעבר לזה.

6. בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה מניחים שלולית על ניר אפיה מפזרים מעל שוקולד צ´יפס

7. אופים 8-10 דקות לעוגיות קטנות (שעוצבו בכף) או 15 דקות לעוגיות ענקיות שעוצבו בכף גלידה.

העוגיות צריכות להיות יציבות בשולים, יבשות ומעט סדוקות למראה אך מאוד רכות במרכזן. הן יתיצבו במהלך הצינון.

לא לגעת בהן או להעביר אותן לפני שהן הצטננו לגמרי.

8. לאחסן בשכבה אחת בכלי אטום.

הערות

יש להקפיד על שימוש בביצים בטמפרטורת החדר ולא לאפות אפיית יתר כדי לא לייבש את העוגיות.
זהירותממכררר

המתכון באדיבות מתוך ששת מתוקים

כתבות נוספות