פשטידת גבינות בעלי פילו

חדשות כיפה מיצמיצ 14/03/09 00:00 יח באדר התשסט

מצרכים

500 גרם עלי פילו (20 עלים) מופשרים יממה

150 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס שמן זית

למלית:

500 גרם גבינת פטה או בולגרית עיזים, מפוררת

250 גרם גבינת קשקבל מגוררת

1 ביצה

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב לבן:

50 גרם חמאה

2 כפות גדושות קמח

1/2 1 כוסות חלב

מלח ופלפל לבן

תבנית עגולה בקוטר 28

הוראות הכנה

להכנת הרוטב:

ממיסים בסיר קטן את החמאה ובוחשים לתוכה את הקמח.

מוסיפים בהדרגה את החלב, תוך בחישה, ומבשלים תוך כדי בחישה רצופה עד שהרוטב יסמיך.

מתבלים ומסירים מהאש.

להכנת המלית: מוסיפים את כל חומרי המלית לרוטב הלבן ומערבבים.

מתבלים מעט וטועמים ומתקנים תיבול.

להכנת הפשטידה:

מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.).

מערבבים את החמאה המומסת עם שמן הזית. ומשמנים את התבנית במעט שומן.

שוטחים עלה פילו על התחתית ומשמנים בתערובת החמאה והשמן.

משטחים מעליו עלה נוסף ומשמנים וכך הלאה עם מחצית מעלי הפילו.

שולי העלים יגלשו מעבר לתבנית וזה בסדר.

שוטחים את המלית בתבנית ומקפלים את קצות עלי הפילו על המלית.

מכסים בעלה פילו ומשמנים וכך הלאה עם שאר העלים הנותרים.

תוחבים את קצות העלים מן השכבה העליונה בין דופן התבנית לבין שכבת העלים שבתחתית.

מסמנים על שכבת העלים העליונה חלוקה למנות (8 מנות) בסכין חדה, יוצקים על הכל את תערובת החמאה והשמן ומברישים.

אופים כשעה בחום בינוני עד שהבצק נהיה פריך וזהוב.

מוציאים מהתנור, משהים כ-20 דקות, חותכים למנות ומגישים.

מגישים עם יוגורט צונן.

הערות

המתכון באדיבות מקור: מאפים פיקנטים - בני סיידא

כתבות נוספות