עוגה בסגנון של פעם

חדשות כיפה אפס שתיים 19/02/09 00:00 כה בשבט התשסט

מצרכים

יפורטו במהלך ההוראות הכנה בשל המורכבות.

הוראות הכנה

להכין בצק פריך העשוי מ- 3 כוסות קמח, 1/4 כוס סוכר, 1 ביצה, אפיון, 3/4 מרגרינה ו-1/4 כוס מים (או חלב או מיץ). לשטח בתבנית 35 על 35 ולאפות רבע שעה. לצנן.

למרוח בנדיבות ריבת תפוזים או ריבה מועדפת אחרת, משובחת.

לשים במיקסר 2 כוסות קמח עם חצי אפיון, 1 (או פחות) כוס סוכר, 3 ביצים, 3/4 מרגרינה, כפית קנמון, 2 כפות קוניאק,1/4 כוס מים, 1/4 כוס מיץ לימון, מעט וניל, לערבב ולהעביר לקערה.

לשים במיקסר 1 ו-3/4 כוסות קמח, 1/2 אפיון, 1/4 כוס קקאו, 1 (או פחות) כוסו סוכר, 3 ביצים, 3/4 מרגרינה, תמצית רום, 2 כפות קוניאק, 1 כף קפה נמס, 1/2 כוס מים.

וכאן באה מלאכת ההרכבה: בעזרת כף לוקחים בנדיבות כף מכל תערובת ושמים אחד ליד השני עד שהתבנית מלאה.

לאפות בחום בינוני גבוה עד שמזהיב.

אפשר להכין ציפוי פירורים מבצק העשוי מ-1/2 כוס קמח, 3 כפות שמן, ו-1/2 כוס סוכר. א]שר גם להוסיף 3 כפות אגוזים קצוצים. להכין פירורים ולפזר מעל העוגה לפני האפיה.

הערות

המון אני עושה את העוגה בסך הכל מ-400 גרם מרגרינה או חמאה. העוגה קצת נשמעת מסובכת אבל היא די כיפית להכנה ואפשר לשתף את הילדים בהכנה.

המתכון באדיבות מתכון משפחתי

כתבות נוספות