מצרכים
יפורטו במהלך ההוראות הכנה בשל המורכבות.
הוראות הכנה
להכין בצק פריך העשוי מ- 3 כוסות קמח, 1/4 כוס סוכר, 1 ביצה, אפיון, 3/4 מרגרינה ו-1/4 כוס מים (או חלב או מיץ). לשטח בתבנית 35 על 35 ולאפות רבע שעה. לצנן.
למרוח בנדיבות ריבת תפוזים או ריבה מועדפת אחרת, משובחת.
לשים במיקסר 2 כוסות קמח עם חצי אפיון, 1 (או פחות) כוס סוכר, 3 ביצים, 3/4 מרגרינה, כפית קנמון, 2 כפות קוניאק,1/4 כוס מים, 1/4 כוס מיץ לימון, מעט וניל, לערבב ולהעביר לקערה.
לשים במיקסר 1 ו-3/4 כוסות קמח, 1/2 אפיון, 1/4 כוס קקאו, 1 (או פחות) כוסו סוכר, 3 ביצים, 3/4 מרגרינה, תמצית רום, 2 כפות קוניאק, 1 כף קפה נמס, 1/2 כוס מים.
וכאן באה מלאכת ההרכבה: בעזרת כף לוקחים בנדיבות כף מכל תערובת ושמים אחד ליד השני עד שהתבנית מלאה.
לאפות בחום בינוני גבוה עד שמזהיב.
אפשר להכין ציפוי פירורים מבצק העשוי מ-1/2 כוס קמח, 3 כפות שמן, ו-1/2 כוס סוכר. א]שר גם להוסיף 3 כפות אגוזים קצוצים. להכין פירורים ולפזר מעל העוגה לפני האפיה.
הערות
המתכון באדיבות מתכון משפחתי