פסטרמה

חדשות כיפה מיצמיצ 18/02/09 00:00 כד בשבט התשסט

מצרכים

חצי פרפר חזה הודו

השריה 1:

2 כפיות מלח שולחני

2 כפיות סוכר

פלפל שחור גרוס

1 כפית תערובת תבלינים לשווארמה

מים

בכלי גדול ולא ראקטיבי מערבבים את כל הנ"ל ומשרים את חזה ההודו. כמות הנוזל צריכה לכסות את הבשר. משרים 12-24 שעות.

השריה 2:

2 כפיות תערובת תבלינים לשווארמה

2 כפיות פפריקה מתוקה

מעט שמן זית

דבש

הוראות הכנה

מערבבים כל הנ"ל למשחה. מוציאים את הבשר מההשריה ומנגבים היטב. מורחים היטב מכל הכיוונים במשחה ומשרים ל-12 שעות.

לאחר ההשריה השניה מוציאים מהמקרר ומביאים לטמפ´ החדר. אם רוצים קושרים בחוט שמשון את הבשר כדי לשמור על צורתו. מפזרים מצע של מלח גס על תבנית שטוחה ומניחים עליה את נתח הבשר. אופים שעה בחום 160 מעלות + 10 דקות נוספות בחום 180 מעלות. מוציאים מהתנור ונותנים לפסטרמה לנוח שעה ולהתגבש בינה לבין עצמה (אם רוצים לאכול מיד עוטפים את הפסטרמה בניר אלומיניום לשמירת החום העצמי

הערות

כתבות נוספות