מצרכים
חצי פרפר חזה הודו
השריה 1:
2 כפיות מלח שולחני
2 כפיות סוכר
פלפל שחור גרוס
1 כפית תערובת תבלינים לשווארמה
מים
בכלי גדול ולא ראקטיבי מערבבים את כל הנ"ל ומשרים את חזה ההודו. כמות הנוזל צריכה לכסות את הבשר. משרים 12-24 שעות.
השריה 2:
2 כפיות תערובת תבלינים לשווארמה
2 כפיות פפריקה מתוקה
מעט שמן זית
דבש
הוראות הכנה
מערבבים כל הנ"ל למשחה. מוציאים את הבשר מההשריה ומנגבים היטב. מורחים היטב מכל הכיוונים במשחה ומשרים ל-12 שעות.
לאחר ההשריה השניה מוציאים מהמקרר ומביאים לטמפ´ החדר. אם רוצים קושרים בחוט שמשון את הבשר כדי לשמור על צורתו. מפזרים מצע של מלח גס על תבנית שטוחה ומניחים עליה את נתח הבשר. אופים שעה בחום 160 מעלות + 10 דקות נוספות בחום 180 מעלות. מוציאים מהתנור ונותנים לפסטרמה לנוח שעה ולהתגבש בינה לבין עצמה (אם רוצים לאכול מיד עוטפים את הפסטרמה בניר אלומיניום לשמירת החום העצמי