עוגת קינוח מאגסים

חדשות כיפה אחת מל"ו 18/01/09 00:00 כב בטבת התשסט

מצרכים

חצי כוס אגוזי פקאן,

כוס קמח רגיל,

חצי כוס סוכר חום,

3 כפות ועוד כפית סוכר,

קורט קינמון,

6 כפות חמאה מרוככות (80 גרם),

כף וחצי זנגווויל טרי מגורר,

מיץ משני לימונים בינוניים,

6 אגסים בינוניים קלופים, ללא ליבה, פרוסים לאורך.

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה. מכינים את הציפוי: קולים את האגוזים וקוצצים אותם גס. בקערה, מערבבים קמח, סוכר חום, 4 כפיות סוכר, קינמון ומלח. מערבבים פנימה בכף את החמא. מוסיפים בערבוב את האגוזים. בקערה אחרת, מערבבים את הזנגוויל, מיץ הלימון, שארית הסוכר, קורט מלח ואת האגסים. מכניסים את תערובת האגסים לתבנית אפייה בגודל בינוני, ומפזרים מלמעלה את הציפוי. אופים עד שהציפוי הופך לזהוב ופריך, כ-40 דקות. מגישים חם עם קצפת מתוקה.

הערות

אפשר בקלות להפוך לפרווה על ידי החלפת החמאה במרגרינה.

כתבות נוספות