רולדות שמרים מבצק עם שמן במילוי שוקולד

חדשות כיפה מיצמיצ 15/01/09 00:00 יט בטבת התשסט

מצרכים

מצרכים לבצק שמרים פרוותי

קילו קמח

שתי כפות שמרים יבשים

שלושת רבעי עד כוס סוכר

כוס שמן

ארבעה ביצים

כוס וחצי מים פושרים

~

ואפשר גם גרד של לימון / תפוז או כף תמצית וניל

מילוי קקאו אני הייתי מכפילה את כמות המילוי)

שמונים גרם קקאו

מאה חמישים גרם סוכר חום

מאה חמישים גרם מחמאה מומסת

קורט קינמון

שמים בסיר את הכל וממיסים על אש נמוכה

הוראות הכנה

הכנת הבצק -

שמים את כל החומרים היבשים בקערה ומערבבים היטב

יוצרים גומה במרכז ושמים בה את החומרים רטובים - לחים

לשים עשר דקות על השעון ולא נורא אם הבצק נשאר דביק מעט

מכסים במגבת נקיה ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח

מורידים אוויר על ידי לישה קצרה ומתפיחים שוב

מילוי שוקולד פרווה

מורחים שיכבה של שוקולד למריחה

מפזרים קצת קקאו וקצת קינמון

מהכמות הזו אפשר להכין 3-4 רולדות לתבנית אינגליש קייק

לחלק את הבצק,לרדד לעלה,למרוח את המילוי ולגלגל.

אפשר לחתוך את הרולדה שהתקבלה לאורכה,חוץ מהקצה העליון,ולכרוך כצמה.

להשאיר להתפחה עוד כ-30-45 דקות ולאפות בחום 170 מעלות עד שמזהיב. למרוח את זיגוג הסוכר.

זיגוג:

100 גר´ אבקת סוכר מעורבים במעט מים רותחים וטיפה תמצית וניל לקבלת משחה לבנה ,כזו שניתן למרוח על העוגה החמה.

הערות

כתבות נוספות