טורט שוקולד ואגוזים

חדשות כיפה אחת מל"ו 23/08/06 00:00 כט באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

300 גר´ שוקולד

300 גר´ חמאה (או מרגרינה)

1 וחצי כוסות סכור (260 גר´)

3/4 כוסות קקאו מנופה (100 גר)

8 ביצים

1 וחצי כוסות אגוזי מלך לא קלויים טחונים במעבד מזון

חצי כוס ליקר תפוזים (או מיץ תפוזים)

3/4 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים לקישוט

לזיגוג:

400 גר´ שוקולד מריר (אני השתמשתי בחצי כמות ובשוקולד לבן)

כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות) ומשמנים את התבנית.

ממיסים את השוקולד והחמאה במיקורגל כשלוש דקות (או בסיר כפול מעל אדים). בוחשים לקרם חלק ואחיד ומניחים בצד.

מערבבים את הסוכר והקקאו בקערה נפרדת. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומערבלים היטב למרקם אחיד.

מוסיפים את קרם השוקולד, תוך כדי ערבוב וכך מוסיפים גם את האגוזים הטחונים ואת ליקר התפוזים. מערבבים למרקם אחיד.

מעבירים את העיסה לתבנית, ואופים במרכז התנור כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מקררים את העוגה כעשר דקות ומניחים על רשת, שתקלוט אח"כ את שאריות הזיגוג.

לזיגוג: מרתיחים את השמנת המתוקה ומורידים מהאש.

מוסיפים חתיכות קטנות של שוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. אפשר לחמם עוד אם לא הכל נמס.

יוצקים על העוגה.

אפשר לקשט באגוזי מלך שמדביקים לדפנות בעזרת סכין.

הערות

תבנית קפיצית מס' 26

כתבות נוספות