מעוייני ג'לי שקדים -קינוח סיני

חדשות כיפה מיצמיצ 22/12/08 00:00 כה בכסלו התשסט

מצרכים

החומרים (6 מנות):

1/2 1 כוסות מים רותחים

1 שקית (14 גרם) ג´לטין

1/2 1 כוסות כוסות חלב

3 כפות סוכר

1 כף תמצית שקדים

לסירופ:

3/4 כוס סוכר

1/2 1 כוסות מים

להגשה: 200 גרם דובדבנים משומרים, פיסות אננס, מנדרינות משומרות או טריות, או תפוזונים סיניים מסוכרים

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

ממיסים את הג´לטין במים הרותחים. כשהג´לטין נמס לחלוטין, מוסיפים את החלב, הסוכר ותמצית השקדים. מערבבים היטב ויוצקים את התערובת לתבנית פיירקס שטוחה, בקוטר 25 ס"מ. מכניסים בזהירות למקרר ומצננים 4 שעות לפחות.

להכנת הסירופ, מערבבים את המים והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות. מתקבל סירופ דליל. מצננים היטב במקרר.

ממש לפני ההגשה, מוציאים את התבנית עם הג´לי מהמקרר. בסכין חדה חותכים אותו בתבנית לרצועות ברוחב 3 ס"מ. חותכים במאונך ליצירת מעויינים. משחררים את הקריש סביב שולי התבנית.

יוצקים את הסירופ הקר בזהירות, ליד שולי התבנית. המעויינים יצופו מיד על פניו.

מסדרים את הפירות המשומרים על פני הקריש או בין המעויינים.

הערה: לארוחה בשרית, אפשר להחליף את החלב בכמות שווה של חלב קוקוס (להשיג במרכולים, בקופסאות שימורים).

הערות

עשר דקות הכנה ומאה אחוזי הצלחה. למרות שאין כל קרבה משפחתית נראית לעין, הקינוח הזה הוא מעין גרסה סינית מסורתית למלבי המזרח-תיכוני. ההבדל נעוץ בעיקר בצורה המרהיבה: מעוייני הג´לי הלבנים צפים על סירופ שקוף ומנוקדים בפירות ססגוניים. רצוי להכין את המקפא והסירופ מראש ולשמור במקרר. חותכים למעויינים, מציפים בסירופ ומוסיפים את הפירות ממש לפני ההגשה.

כתבות נוספות