גלידת וניל פקאן

חדשות כיפה אחת מל"ו 17/12/08 00:00 כ בכסלו התשסט

מצרכים

4 חלמונים, חצי כוס סוכר, 2 כוסות שמנת מתוקה, 2 מקלות וניל, ביצה, כוס פקאן מסוכר גרוס.

הוראות הכנה

לחרוץ את מקלות הוניל ולרוקן את הגרגרים אל תוך השמנת המתוקה. לקצוץ דק את המקלות עצמם ולהוסיף לשמנת. להביא לרתיחה ולהסיר מהאש. לטרוף יחד את החלמונים, הסוכר והביצה עד שהם תפוחים ובהירים. לסנן את תערובת הוניל החם ולצקת לתוך תערובת החלמונים בהדרה, תוך ערבוב תמידי. מניחים את התערובת על אש קטנה ומבשלים תוך ערבוב עד לקבלת סמיכות קלילה (לדקות ספורות בלבד). מקפיאים את התערובת למשלך 24 שעות. מעבירים למעבד מזון, טוחנים אותה, מוסיפים פקאן מסוכר גרוס ומקפיאים ל-24 שעות נוספות.

הערות

א. אשר כמובן להכין ללא אגוזים. טעים לא פחות.
ב. הגלידה יוצאת רכה וטעימה להפליא!
ג. בשאריות החלבונים אפשר להכין "נשיקות" או שושנים.

כתבות נוספות