סטיפדו - תבשיל בשר ובצלים קפריסאי

חדשות כיפה אחת מל"ו 11/12/08 00:00 יד בכסלו התשסט

בשר עם בצלצלים, צילום: shutterstock
בשר עם בצלצלים, צילום: shutterstock

מצרכים

11/2 ק"ג בשר עגל,

3/4 כוס שמן זית,

3 בצלים גדולים, קצוצים,

12 שיני שום קצוצות,

חצי כפית מלח,

רבע כפית פלפל שחור טחון טרי,

כפית סוכר,

עלים מ - 1 גבעול רוזמרין טרי,

1/4 כוס חומץ בן יין,

כוס יין לבן יבש,

כוס מים

לבצלצלים:

700 גרם בצלצלים לבנים טריים, או 300 גרם בצלצלים פנינה מוחמצים,

1/4 כוס שמן זית,

עלים מגבעול רוזמרין טרי,

8 שיני שום כתושות,

2 כפות חומץ בן יין לבן,

1/4 כוס יין לבן יבש

הוראות הכנה

חותכים את הבשר לקוביות. מחממים את שמן הזית בסיר כבד, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומוסיפים את הרוזמרין. מוסיפים את החומץ, היין והמים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך והרוטב סמיך.

אם יש צורך מוסיפים מעט יין לבן בזמן הבישול.

קולפים את הבצלצלים הטריים ומטגנים בשמן עד שהם מזהיבים. אם משתמשים בבצלצלים כבושים שורים אותם במים רותחים כשעה לפני הטיגון.

מוסיפים את הרוזמרין, השום, החומץ והיין ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים את הבצלצלים לסיר הבשר ומבשלים יחד 20 דקות נוספות. מגישים עם לחם טרי.

הערות

כתבות נוספות