עוף ממולא בפירות יבשים

חדשות כיפה מיצמיצ 04/12/08 00:00 ז בכסלו התשסט

מצרכים

ל-10 מנות:

5 חזות עוף גדולים (פרפרים) לא דפוקים!, מופרדים ל-2

15 דבלים קצוצות לקוביות קטנות

15 שזיפים מיובשים מגולענים וקצוצים לקוביות קטנות

15 משמשים מיובשים קצוצים לקוביות קטנות

15 תמרים מגולענים וקצוצים לקוביות קטנות

100 ג"ר שקדים ללא קליפה, קלויים

100 ג"ר אגוזי מלך קלויים

2 כפות סוכר חום

2 כפות שומשום

2 כפות דבש

קמצוץ מלח

קמח

3 ביצים מקושקשות

תערובת לציפוי שניצלים מוכנה או תערובת שמורכבת מפירורי לחם, שומשום, פלפל שחור, שום כתוש מיובש, עשבי תיבול מיובשים: תימין, בזיליקום ואורגנו.

שמן זית לטיגון

הוראות הכנה

חותכים כיס עמוק לאורך כל 10 חצאי הפרפר, בצד הצר של הבשר.

מערבבים את הפירות המיובשים עם האגוזים הסוכר, השומשום והדבש.

ממלאים כל כיס בנדיבות רבה וסוגרים את הפתחים של הכיסים עם קיסמים שמוחדרים באלכסון כך שיוצרים X עם הקיסמים.

מקמחים את העוף, טובלים בביצה וטובלים בתערובת פירורי הלחם שהכנו או בתערובת המוכנה.

מטגנים עד ששני הצדדים מזהיבים ומעבירים לתנור בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים ב-180 מעלות עוד ½ שעה.

רוטב אופציונלי:

מטגנים 5 שיני שום כתושות בחצי כוס שמן זית.

מוסיפים 2 כפות חומץ בלזמי. מערבבים היטב. מגישים מעט רוטב לצד העוף.

הערות

כתבות נוספות