מצרכים
חלקי עוף ו/או בשר בקר החלק של השריר ו/או גולאש.
5-6 תפו"א.
קופסא קטנה של רסק עגבניות.
5-6 עגבניות קצוצות.
2-3 עלי סלרי.
1 כף א.מרק עוף.
1 כוס חיטה.
מים לכיסוי.
שמן לטיגון.
ביצים.
הוראות הכנה
לשים שמן בסיר, וכשהוא מתחמם להכניס לתוכו את העגבניות ולאדות אותן.
להוסיף את העוף ולטגן מכל הצדדים.
להוסיף את החיטה אחרי ששטפנו אותה טוב טוב וסיננו ואת הסלרי ולהוסיף מים ואת הביצים, להרתיח, להוציא את הקצף שיוצא מהעוף אחרי שהוא רותח ולהוסיף רסק עגבניות ולהוסיף את א.המרק.
אחרי שהכל רתח להעביר לאש קטנה ולבשל עוד 20-25 דקות, לפני שבת להרתיח שוב ולשים על הפלטה.
הערות
המתכון באדיבות מתכון של חמי הטריפוליטאי וחמותי הייקית