מוקפץ ירקות ונודלס או קוסקוס

חדשות כיפה קיקצקה 01/12/08 00:00 ד בכסלו התשסט

מצרכים

מעט שמן זית

גמבות חתוכות לרצועות קצרות וצרות (לפרוס לאורך ולחצות או לשלש לרוחב כל רצועה)

גזרים חתוכים לגפרורים בערך באורך של רצועות הגמבה

שיני שום ספורות פרוסות לאורך

גרגירי תירס (תכולה של קופסת שימורים קטנה)

בצל ירוק קצוץ לקישוט

נודלס/קוסקוס (חבילה), מוכנים מראש.

לרוטב: חצי כוס סויה, כף קורנפלור, כף סוכר חום, תבלינים (זנגביל, פלפל גרוס, מלח ועוד) לפי הטעם

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

זהו מוקפץ לא מסורתי, הן מצד אופן ההכנה (הירקות לא מוקפצים ברוטב ולכן משמרים את צבעם, והנודלס מצטרפים למוקפץ עצמו במקום להיות מוגשים לצידו) והן מצד המרכיבים (תירס לא מקובל במוקפץ סיני אמיתי, שלא לדבר על קוסקוס) אבל נחמד להכנה, טעים צבעוני ואהוב עלינו מאוד.

מחממים את השמן בווק ומכניסים תחילה הגזר. מקפיצים. מוסיפים את הגמבות ברגע שהוגזרים מראים סימני התרכחות ראשונים. ממשיכים להקפיץ, וכאשר הירקות כמעט רכים מוסיפים את השום, וקצת אחריו את התירס. לא להפסיק להקפיץ! כאשר הכול רך לשביעות רצונכם הוסיפו את הנודלס, למנה פסאודו מסורתית, או הקוסקוס, למנה מקורית וקלילה, ערבבו, וצקו את הרוטב (להכנתו, ערבבו החומרים. ליתר איכות, בשלו אותם ביחד דקה). הוסיפו לערבב עד שהרוטב נספג בכל והגישו עם הבצל הירוק.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

אין צורך להיצמד באדיקות להרכב הירקות או לסדר ההקפצה - המוקפץ הזה אוהב אלתורים. זהו פשוט השילוב המוצלח ביותר מאלו שניסיתי.
לכל חובבי הקוסקוס - אנא אל תבהלו מהשימוש הלא מסורתי. נסו בעצמכם. בעיני השילוב מרענן, מפתיע ויוצר סלט קליל וטעים.

כתבות נוספות