עוגת שכבות קציפתית

חדשות כיפה אחת מל"ו 23/11/08 00:00 כה בחשון התשסט

מצרכים

מעט שמן לשימון התבנית, 20 בישקוטים, חלב לטבילה, 3 ביצים, חצי כוס סוכר, שקית סוכר וניל, כף קמח תופח, 100 גרם קוקוס, כף שמן תירס, כוס חלב, חבילת אינסטנט פודינג, חבילה וחצי שמנת מתוקה, 50 גרם שוקולד מריר, 3/4 כפית קורנפלור, כפית וחצי מים.

לקישוט: אגוזים קצוצים, פתיתי קוקוס ונטיפי שוקולד (עדיף לדעתי שוקולד צ´יפס לבן)

הוראות הכנה

משמנים תבנית אפייה.

א. שכבה ראשונה מורכבת מבישקוטים טבולים בחלב. מסדרים את הביסקוטים צפופים בתבנית.

ב. מקציפים 3 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף נוקשה. מקציפים גם 3 חלמונים עם שקית סוכר וניל לקצף אוורירי. מוסיפים לחלמונים תוך כדי הקצפה איטית לסירוגין כף קמח תופח, 100 גרם קוקוס וכף שמן תירס.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כעשרים דקות. ובודקים בקיסם אם מוכן. מצננים.

ג. מקציפים כוס חלב, 250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה ופודינג וניל לקרם אחיד וחלק. מורחים על העוגה הקרה לגמרי.

ד. ממיסים על אש קטנה 125 מ"ל שמנת מתוקה עם 50 גרם שוקולד, עד שהשוקולד נמס. מערבבים בנפרד 3/4 כפית קורנפלור עם כפית וחצי מים. מוסיפים לקרם השוקולד. מבשלים עוד שניות אחדות. מסירים מהאש. מצננים במקרר כמה דקות. יוצקים על ציפוי העוגה.

ה. מעטרים באגוזים קצוצים, פתיתי קוקוס ונטיפי שוקולד.

הערות

גדולה טעים וקל.

כתבות נוספות