קנלוני תרד

חדשות כיפה אפונה וגזר 27/06/04 00:00 ח בתמוז התשסד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

למילוי:

50 גרם חמאה.

כף שמן זית.

2 בצלים קצוצים.

2 שיני שום קצוצות.

300 גרם תרד נקי מגבעולים.

מלח ופלפל.

מעט אגוז מוסקט.

250 גרם גבינת ריקוטה מלוחה

100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגורדת

לרוטב:

בצל מגורד בפומפיה.

1/2 כוס יין לבן יבש.

3 כפות גבינת מסקרפונה

2 עגבניות מגורדות בלי קליפה (חולטים אותן לשתי דקות)

מלח ופלפל.

הוראות הכנה

מילוי:

ממיסים חמאה ושמן.

מוסיפים בצל ושום. מאדים 3 דקות לריכוך.

מגבירים את הלהבה.

כשהבצל מזהיב- מסיפים תרד ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט.

מאדים 2 דקות תוך כדי ערבוב.

מורידים מהאש.

מוסיפים גבינות (משאירים 2 כפות מוצרלה לאפיה)

מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממלאים את הקנלוני.

מניחים בשכבה אחת בתבנית משומנת.

רוטב:

מאדים בצל עם יין במחבת עד שנותרת כמות קטנה של נוזל.

מוסיפים מסקרפונה.

מערבבים עד להמסה.

מוסיפים עגבניות.

מתבלים במלח ופלפל.

יוצקים מעל הקנלוני, מוסיפים את שארית המוצרלה עם רדיד אלומיניום לרבע שעה (לא יותר!).

למי שיש תנור חלבי: להוריד את הכיסוי להשחמה עוד 5 דקות. מי שאין: להמשיך לאפות עוד 7 דקות.

הערות

אפשר להכין את המילוי והרוטב בד בבד, אבל כדאי להכין את המצרכים מראש (לחתוך ולגרד את הבצלים. להכין את עגבניות המרוסקות, חוסר המון זמן!!!)

כתבות נוספות