טארט פירות

חדשות כיפה מיצמיצ 24/10/08 00:00 כה בתשרי התשסט

מצרכים

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם אבקת סוכר

300 גרם קמח

2 חלמונים

כף מים קרים

קורט מלח

*** מעבדים את כל החומרים במעבד מזון רק עד לקבלת כדור בצק. משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

מליות -

1. כל קונפיטורה שרוצים ומעל ציפוי של גנאש מריר. אני הכי אוהבת את השילוב של קונפיטורה תפוזים (שאני מכינה) ומעל גנאש מריר (250 מ"ל שמנת מתוקה + 250 גרם שוקולד מריר + כפית תמצית וניל).

2. לזלף בתחתית קלתית אפוייה ריבת חלב. מעל לסדר תערובת אגוזים שקירמלנו במחבת עם מעט מעט סוכר חום וסירופ מייפל.

3. לקרמל קוביות של תפוחי עץ חמוצים (גרני סמית) עם סוכר, קינמון, מעט חמאה ומעט קורנפלור.

4. לפזר על הקלתית חלבה מפוררת (אני אוהבת חלבה עם פולי קקאו) ומעל גנאש לבן .

5. ליצוק על הקלתית המוכנה קרם פטיסייר ולעטר בפירות העונה. את הפירות יש להבריש במעט

ריבת משמשים מרוככת.

לקרם פטיסייר -

=========

300 מ"ל חלב

כפית משחת וניל

4 חלמונים

70 גרם סוכר

15 גרם קמח

25 גרם קורנפלור

125 שמנת מתוקה מוקצפת (ניתן לוותר ולהשאיר את הקרם כפי שהוא אך זה מעשיר אותו)

הוראות הכנה

* מרתיחים חלב עם וניל. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים עם סוכר, קמח וקורנפלור. יוצקים 1/3 מהחלב החם בזרם דק

לתוך קערת החלמונים , מערבבים היטב וממשיכים עם יתרת החלב תוך בחישה.

מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת (הקרם מסמיך מאוד). מורידים מהאש ומצננים (מכסים עד לשימוש עם ניילון נצמד ישירות על הקרם שלא יווצר קרום). במידה ורוצים להוסיף שמנת מוקצפת, מצננים תוך הקצפה את הקרם במיקסר ואז מוסיפים פנימה בקיפול את השמנת המוקצפת.

** מתאים למלית פחזניות, טארטים, בצק עלים וכו´.

כמובן שאפשר לקצר תהליכים ובמקום הקרם הנ"ל להקציף ריץ´ קצפת או קצפת רגילה עם פודינג וניל ומעט נוזלים...

לעטר את העוגה בכל פרי שרוצים

הערות

(לתבנית 28 או ל-7 תבניות אישיות בקוטר "12)

כתבות נוספות