עוגת שמרים במילוי גבינה

חדשות כיפה מיצמיצ 29/08/08 00:00 כח באב התשסח

מצרכים

לבצק

1 כוס חלב מחומם

1 כף שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

1 חלמון

קורט מלח

1 כף גרירת לימון

200 גר` חמאה מרוככת

4-5 כוסות קמח

למלית

500 גר` גבינה לבנה (רצוי מסוננת מהמים)

1 כף גרירת לימון

1/2 כוס סוכר

1 כף תמצית וניל

100 גר` צימוקים בהירים

1 כף אינסטנט פודינג וניל או קורנפלור

לציפוי

ביצה טרופה

לפיזור

אבקת סוכר

הוראות הכנה

בקערה לשים הקמח השמרים הסוכר והמלח ולערבב, להוסיף בהדרגה החלב, הביצים, וכל שאר מרכיבי הבצק עד שנוצר בצק רך וגמיש.

מתפיחים למשך כ-שעה, הבצק אינו מכפיל את נפחו .

מערבבים את חומרי המלית,טועמים אם יש צורך מוסיפים עוד סוכר.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, ומרדדים למלבן וחותכים לריבועים בגודל 10 על 10 ס``מ. מניחים במרכז כף מהמלית וסוגרים 2 פינות נגדיות בכל פעם לצורת מעטפה.

מניחים בתבנית על ניר אפיה, מורחים בביצה טרופה ומתפיחים למשך 30 דקות.

מחממים תנור ל-190 מעלות, ואופים עד שמזהיב.

מפזרים אבקת סוכר...ובתאבון

הערות

הבצק מתאים לכל סוגי עוגות השמרים.
ניתן להקפיא את העוגיות המוכנות, לפני פיזור א. הסוכר, ולחמם לפני ההגשה.

כתבות נוספות