מפרום

חדשות כיפה מיצמיצ 29/08/08 00:00 כח באב התשסח

מצרכים

חומרים:

5-6 תפוחי אדמה גדולים וחלקים

חצי ק"ג בשר טחון

בצל גדול קצוץ דק

חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק

6-7 שיני שום קצוצות דק

3-4 פרוסות לחם ששרו במים וסחוטות

מלח

פלפל שחור

פפריקה

מעט אוגז מוסקט

לציפוי המפרום:

קמח

2 ביצים טרופות

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות

מלח

שמן לטיגון

לרוטב:

2 עגבניות פרוסות

1 בצל גדול פרוס

2 קופסאות רסק עגבניות קטנות

מים

הוראות הכנה

הכנה:

להכין קערה עם מים עם 2-3 כפות מלח

לקלוף את תפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות ברוחב של 1 ס"מ בערך.לפרוס את הפרוסה באמצעיתה (לא עד הסוף. לשים את "פיות" תפוחי האדמה בקערה עם המים והמלח (המלח גורם להתרככות תפוחי האדמה ומאפשר מילוי תפוחי האדמה ללא ש"ישברו").

לערבב את כל חומרי המלית היטב.

להוציא פרוסות תפוחי האדמה מהמים, לייבש היטב ולמלא (בצורת קציצה) כל

"פה" של פרוסות תפוחי אדמה.

לטרוף היטב ביצים עם רסק עגבניות.

לחמם שמן במחבת רחבה, לטבול את הקציצות בקמח ואח"כ בבלילת הביצים. לטגן משני הצדדים, להוציא ולהניח על מגבת נייר לספיגת השמן.

כך לעשות עם כל הקציצות.

בסיר רחב להניח את פרוסות העגבניות, פרוסות הבצל ומעליהם את המפרום המטוגנים. לערבב בקערה רסק עגבניות וכ-2 כוסות מים, לסיר ולבשל על אש בינונית כשעה (אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה אם אוהבים חריף).

הערות

כתבות נוספות