עוף בגריסים

חדשות כיפה דוסית! 24/08/08 00:00 כג באב התשסח

מצרכים

עוף בגריסים

עוף שלם מחולק או 4 כרעיים

1 כוס גריסים

3 בצלים

2 כוסות מים

1/2 כוס יין לבן (אפשר להחליף במים)

הוראות הכנה

מניחים את העוף במרינדה החביבה עליכם (את השלב הזה מומלץ לעשות לפחות ארבע שעות לפני ההכנה אבל אפשר גם סמוך להכנה).

פורסים את הבצלים לטבעות ומפזרים בתחתית התבנית, מעל מפזרים את הגריסים מוסיפים את הנוזלים ומתבלים (פלפל, מלח, שום, אפשר גם כמון - מה שרוצים)

מעל מניחים את העוף המתובל. מכסים את התבנית היטב

ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום 180-200 מעלות) לאחר כשעה מורידים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה עד שמשחים.

הערות

מנה אידיאלית לשבת בבוקר במיוחד בחורף אם אין חמין.

כתבות נוספות