עוגת שוקולד מעולה וקלה

חדשות כיפה זיוה חוד 14/08/08 00:00 יג באב התשסח

מצרכים

לעוגה:

4 ביצים

1/4 1 כוס סוכר

1 כוס שוקולית

1 כוס שמן

1 שקית וניל

1/4 2 כוס קמח

2 שקית אבקת אפייה

1/4 כוס מים רתוחים

לקרם:

שוקולד מריר 100 ג´ (שבור לקוביות)

1 שקית וניל

3 כפות שוקולית

3 כפות יין

קוביית מרגרינה / מחמאה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מפרידים את החלבונים ומקציפים אותם יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת אחידה,

מוסיפים את הלחמונים ואז בהדרגה את השמן, השוקולית והוניל.

מוסיפים (תוך ערבול ידני ולא במיקסר!!) את הקמח (כמובן לאחר שניפינו אותו..) ולאחר מכן את אבקת האפייה וכשמתקבל מרקם אחיד מוסיפים את המים (סמוך מאוד להרתחתם) מערבבים ומעבירים לתבנית לאפייה של כחצי שעה (בודקים בערת קיסם אם העוגה מוכנה).

הכנת הקרם: (רק כשהעוגה מוכנה)

מכניסים את כל המרכיבים לסיר קטן (מלבד המרגרינה) ובוחשים עד לקבלת מרקם אחיד (יש לבחוש כלל הזמן כדי שלא יישרף) מורידים מהאש ומוסיפים את המרגרינה, בוחשים שוב לקלבלת מרקם אחיד ומורחים על העוגה.

בתיאבון!!!!

הערות

עוגה אחת (די גדולה) למשקיעים - ניתן להוסיף שברי אגוזים / שקדים / פצפוצי שוקולד מכל סוג אהוב תוך כדי עירבול (לפני הוספת הקמח).
ניתן לפזר מעל הקרם אבקת סוכר / סוכריות / שברי אגוזים ואפשר גם בלי כלום העוגה מעולה גם כשהיא לבד...
ניתן להפוך את העוגה לחלבית ע"י החלפת השוקולד המריר והשוקולית למקבילים חלביים, כמו כן ניתן להוסיף לקרם שמנת מתוקה.

המתכון באדיבות מתכון אישי

כתבות נוספות