מאפינס שיבולת שועל

חדשות כיפה טולין 30/06/08 00:00 כז בסיון התשסח

מצרכים

1 כוס שיבולת שועל (מהירת הכנה)

1 גביע שמנת

1 גביע לבן

1/2 כוס קמח מלא

1/2 כוס קמח לבן

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כוס סוכר חום בהיר דמררה

1/2 כוס חמוציות

1 ביצה

1/2 כוס שמן

תוספות מעל: ריבה, אגוזים, שקדים מולבנים פרוסים.

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות, משמנים תבנית של 12 שקעים.

מערבבים בקערה שיבולת שועל, לבן ושמנת. מניחים בצד.

מנפים את הקמח ומוסיפים לו א.אפיה, סודה לשתיה, סוכר, מלח וחמוציות.

לתערובת השמנת מוסיפים ביצה ושמן ומערבבים היטב.

מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד שהקמח ייספג.

יוצקים לשקעים. לוקחים חצי כפית ריבה ומשקיעים מעט בכל מאפינס (אפשר רק בחלק לגיוון)

מעל מפזרים או שקדים מולבנים או אגוזים.

מכניסים לתנור ואופים עד שמזחים (מזהיב+משחים)

טעים בטירוף

הערות

12 מאפינס מתכון משודרג המבוסס על מתכון של פיליס גלזר

כתבות נוספות