מצרכים
700 גרם ברוקולי עם גבעולים קצרים
150 גרם חמאה
4 שיני שום פרוסות
1/2 כוס כוס מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפ שחור גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה
* מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הברוקולי ומביאים לרתיחה נוספת.
מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהברוקולי מתחיל להתרכך אבל לא מאבד את פריכותו.
* מעבירים את הברוקולי לקערה גדולה עם מי קרח ומצננים בתוך המים
* ממיסים מעט מהחמאה במחבת ומטגנים בה את השום הפרוס במשך דקה. מוסיפים את שארית החמאה וממיסים.
מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל ומבשלים כדקה.
* מסננים את הברוקולי ומייבשים היטב. מעביריםל לצלחת הגשה, יוצקים את הרוטב ומגישים.
אפשר להחליף את החמאה בשמן זית