בילנצ'ס במילוי גבינות ברוטב בשמל

חדשות כיפה אביה20 02/06/08 00:00 כח באייר התשסח

בילנצס במילוי גבינות ברוטב בשמל, צילום: shutterstock
בילנצס במילוי גבינות ברוטב בשמל, צילום: shutterstock

מצרכים

בלינצ´ס:

2/3 כוס קמח

1.5 כוסות חלב או מים

3 ביצים

2 כפות שמן

מעט מלח וסוכר

מילוי:

1 קוטג´

100 ג´ גבינה מלוחה או צפתית מגוררת

100 ג´ גבנ"צ מגוררת

2 כפות אבקת מרק פיטריות

מלח, פלפל

רוטב:

20 ג´ חמאה

3 כפות קמח

1.5 כוס חלב

4 כפות גבנ"צ מגוררת

מלח, פלפל

הוראות הכנה

הכנת הבלינצ´ס:

טורפים יחד את כל המרכיבים ומטגנים לעלים דקים

הכנת המלית:

מערבבים הכל, משפרים תיבול לפי הטעם. ממלאים כל עלה ומגלגלים.

הכנת הרוטב:

ממיסים בסיר את חמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים דקה. מסירים מהאש ותוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה את החלב (להזהר שלא יווצרו גושים). מחזירים לאש וממשיכים לבשל תוך בחישה עד שהרוטב סמיך ומבעבע. מוסיפים את הגבנ"צ, מלח ופלפל ומערבבים.

מסדרים את גלילות הבלינצ´ס בתבנית יוצקים מעל את הרוטב ואופים 15-20 ד´ בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

הערות

בערך 20 בלינצ´סים

המתכון באדיבות מאכלים חלביים של אביגיל מייזליק

כתבות נוספות