גולש קורקבנים

חדשות כיפה אחת מל"ו 16/09/10 00:00 ח בתשרי התשעא

מצרכים

2 ק"ג קוקבני עוף או הודו חתוכים לקוביות 3X3 ס"מ, 4-8שיני שום לפי העדפה, 2 בצלים בינוניים, שליש כוס שמן תירס, 1/21 – 2 עגבניות (לא חובה) פלפל ירוק בהיר, כפות פפריקה מתוקה, כפית פלפל שחור גרוס. כפית קימל טחון, כפית שטוחה מרק עוף בתוך המים, 3/4 כפית מלח בישול גס או שלחני, 2 עלי דפנה. 2 תפו"א חתוכים לקוביות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

.באם הקורקבנים קפואים מפשירים אותם לאט בתוך המקרר )במשך

לילה שלם( או במים רגילים כשעה ,+, .חותכים את הקורקבנים לקוביות של 2-3 ס"מ רצוי בגדלים שווים. שמים שמן בסיר רחב ולא גבוה, ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף ולא זהוב מוספים את השום ומטגנים כדקה נוספת. כאשר האש גבוהה מוספים בפעם אחת את כל קוביות הקורקבנים וחורכים אותו מכל צידו בערבוב זריז במשך כדקה עד שתי דקות. בוזקים את הפפריקה (אפשר להוסיף גם קוביות עגבניות קלופות) ומערבבים מהר מאוד שלא ייחרך בתחתית, ומיד מוספים את המים או מרק עוף ,מערבבים טוב ומוודאים שלא נדבק כלום לתחתית הסיר. מוסיפים את הפלפל שחור הטחון ואת הקימל הטחון וכן את חצי הפלפל הירוק, ניתן להוסיף כמה פרוסות מפלפל חריף לצורך קבלת תבשיל פיקנטי - להיזהר מחריפות יתר.

מוספים מלח לפי הצורך עד כ- 3/4 כפית שטוחה, ומוסיפים את עלי הדפנה. (זהירות באם מוכשר עבר המלחה) בישול **דואגים שהקורקבנים יהיו מכוסים בנוזלים כ- 1 ס"מ גובה מים מעליהם, מבשלים באש נמוכה בינונית כשעתיים,

מסירים את המכסה, מוסיפים קוביות תפו"א. דואגים שיהיו מספיק נוזלים עד כדי גובה הבשר ומבשלים עוד כ- 20 דק´ לצמצום הנוזלים ל כ- 2/3 מגובה הבשר תוך שמירה וערבוב שלא ידבק לתחתית.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

אני שמתי יותר תפו"א ממה שרשום.
וגם בישלתי בסוף קצת יותר זמן.
למרות שהקורקבנים לא נחשבים מזון עילית - זה יצא טעים מאוד!

כתבות נוספות