לזניה חלבית שווה ומושקעת

מתכונים

מתכוניםשלחו מתכון פורום מתכונים
חפש

לזניה חלבית שווה ומושקעת

משך ההכנה 20 דקות עבודה, כ50 דקות אפיה כשרות חלבי
2
203
רכיבים בלילת הגבינות:
טוב טעם או כנען
1 קוטג´
1 גביע קטן (250 גרם) גבינה לבנה
יוגורט
חלב
גביצה צהובה מגוררת
רוטב שום
תערובת תבלינים לפיצה (או: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זעתר, אורגנו)
1-2 ביצים, כמה כפות קמח.

רוטב עגבניות:
בצל
עגבניות
2 רסק עגבניות
רוטב שום
עשבי תיבול
תערובת תבלינים לפיצה
מים למהילה לפי צורך

אקסטרות:
טבעות זיתים
פטריות חתוכות טריות/מקופסה
גבינה צהובה מגורדת

וכמובן - עלי לזניה. הכנה מערבבים את רכיבי בלילת הגבינות בקערה אחת.

רוטב עגבניות:
קוצצים דק בצל ומטגנים.
מוסיפים קוביות עגבניות.
מוסיפים רסק עגבניות (2 קטנים)
אם יש רוטב שום - זה גם מבורך.
מוהלים במים לפי הצורך.
ניתן כמובן להוסיף עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה).ושוב, תערובת תבלינים לפיצה.

משמנים קלות תבנית.
שכבה עלי לזניה.
שכבה גבינה (1/3-1/2 כמות, תלוי כמה "קומות" רוצים, לדעתי 1/2 כמות)
מוסיפים טבעות זיתים או פטריות חתוכות (אפשר גם וגם)
1/3 מכמות הרוטב.
עלי לזניה.
שארית הגבינה.
פטריות/זיתים
1/3 מכמות הרוטב
עלי לזניה
גבינה צהובה מגורדת
ועוד רוטב (לא חובה, אופציונלי).

ולתנור. 180 מעלות. בערך 45 דקות.
הערות נוספותאחרי שעושים את הלזניה הזאת מבינים שזה שווה את ההשקעה.
עם זאת, מכיוון שלא תמיד יש לנו כח, הנה כמה קיצורי דרך:
1. אפשר לוותר על הרוטב המושקע ולערבב רסק עגבניות, מים ותבלינים. להוסיף עגבניה או שתיים חתוכות לקוביות - בלי לטגן.
2. רוטב שום אינו חובה.
3. את תערובת הגבינות אפשר לשנות, לא חייבים גם טוב טעם וגם קוטג´ וגם יוגורט וכו´. אני ממליצה לפחות שיהיה קוטג´ וגבינה לבנה.
4. אפשר לוותר לחלוטין על הגבינה הצהובה.
5. מי שאוהב את עלי הלזניה "רטובים" מלמעלה יכול להרטיב אותם בקטשופ במקום להכין הרבה רוטב עגבניות.
עוד מתכונים
תגובות
כתוב תגובה



תמונה
1. אנסה להכין את זה מחר
6/25/2009
מקווה שהיה שווה לסמוך עליך!
תמונה
2. מה זה?
7/12/2009
זה חרא מתכון!
תמונה
3. ל2 - מה יצא לא בסדר?
8/2/2009
אפשר לשלוח לי מסר אישי ואנסה לעזור.
תמונה
4. עבור כמה מנות זה?
11/8/2009
לכמה מנות זה מספיק?
תמונה
5. איןך אפשר להכין בלי כמויות?!
11/25/2009
ממתי נותנים מתכון עם מצרכים בלי כמויות
תמונה
6. ועוד משהו
11/25/2009
באזה גודל תבנית מדובר
נראה מתכון נהדר אך לא בר ביצוע... :-( חבל
תמונה
7. תשובות
12/25/2009
גודל תבנית - אני עושה בתבנית חד פעמית באפשר להכניס לתוכה 2 תבניות אינגלישקייק (אין לי כרגע בבית כדי לבדוק את הגודל בס"מ).
מבחינת מנות - יוצאות מזה משהו כמו 6-8 מנות מכובדות, שיכולות להיות מנה עיקרית בארוחה.
לגבי כמויות, הכמויות שלא ציינתי (כמו כמה עגבניות לשים ברוטב) - זה בין עגבניה ל2, תלוי בטעם אישי. כל שאר הכמויות שלא מצויינות - תלויות בטעם אישי. לשאלות ספציפיות כדאי לפנות אלי במסר אישי ואני אנסה לעזור.
תמונה
8. מעולה
2/14/2010
מתכון מצויין תודה רבה...
תמונה
9. ל-5
2/19/2010
השפים הטובים ביותר הם אלה שלא זקוקים לכתב כמויות בבישול
תמונה
10. תודה על המתכון!!
3/19/2010
עדיין לא טעמנו איך יצא (כי נאכל את זה רק בסעודה שלישית), אבל קודם כל רצינו לפרגן ולכתוב תודה על המתכון הארוך והמושקע!! (לתשומת ליבם של שאר המגיבים פה- לא יזיק לכם קצת לפרגן גם, בנוסף לכל ההערות!)
נראה איך יצא ואז נכתוב שוב...
תמונה
11. ועוד עצה לקיצור דרך
5/9/2010
להשתמש ברוטב עגבניות מתובל מוכן. יש לכמה חברות (אסם, ויטה) בקופסת זכוכית. זה מקצר מאד את ההכנה, לא פחות טעים וצריך לדאוג גם לרגליים של מי שעמד להכין!!!!
תמונה
12. הי, קניתי את כל המצרכים
5/18/2010
לא כתוב כמויות, זה קצת מבלבל. לא נראלי שצריך לשים את כל גבינת הכנען, זו כמות גדולה.

מישו יכול להחכים אוי ולתת לי כמויות מדוייקות ?

אני דיי חדשה במטבח !

תודה
תמונה
13. היא כבר שעה ורבע בתנור ...
5/18/2010
והגבינה למעלה עם הרוטב לא נמסה.

אבל טעמתי, זה טעים מה עושים ?הכנסתי שוב לתנור.
תמונה
14. לאביטל
7/9/2010
שימי על חום גבוה מעט זמן
תמונה
15. מצויינת !! מפתיע כמה שזה נראה קשה אבל זה בעצם קל
9/7/2010
וגבינה וקוטג´ לגבינות זה מספיק וטעים :)
תמונה
16.
7/24/2011 10:33:00 AM
כל הכבוד
תמונה
17. מתכון לזניה
12/24/2011 10:06:00 AM
לא הבנתי, את הביצים לשפוך לתוך בלילת הגבינה? אפשר בלי? מה תפקידן בעצם?
תמונה
18. יש בעיה הלכתית בצריכת מוצרי חלב
5/14/2012 9:35:00 PM
מבחינת ההלכה יש בעיה לצרוך מוצרים מן החי ובכללם מוצרי חלב. בשל הצער בעלי חיים, אשר כידוע הוא איסור מדאוריתא. להלן לינק למצבור דיעות תורניות המוכיחות כי הטבעונות אמורה להיות מנת חלקו בעיקר של שומר תורה.
http://www.bmv.org.il/v/h-vegan.html
תמונה
19.
11/25/2012 6:32:00 PM
ל-18 תפסיק/י לחרטט כל מיני שטויות חסרות שחר בעליל. אין שום איסור מהתורה הקשור לאכילת דברי חלב חוץ מכמובן חלב ובשר ביחד וזה שאת/ה טיבעוניים מה טוב ומה נעים לא צריך לכפות זאת על החרים בדרכים פתלתלות.
תמונה
20. למי שרוצה כמויות:
12/10/2012 1:52:00 AM
הכנתי את הלזניה המדהימה הזאת.ורשמתי כמויות...
לרוטב עגבניות:
1 בצל
2 עגבניות
3/4 כוס קטשופ(לא היה לי רסק עגבניות)
1/4כוס רוטב פיצה
מלח ופלפל
רוטב שום לא היה לי,אז שמתי כפית שום מטוגן(לדעתי צריכים כף רוטב שום)
וחצי כוס מים
אפשר בהחלט לשנות.זה תמיד יוצא טעים...
הגבינות:
אני שמתי חצי חבילת גבינת כנען,1 קוטג,חצי גבינה לבנה,2-3פרוסות גבינה צהובה,רבע כוס חלב,2 ביצים,3 כפות קמח.ותבלינים כמו שהיא כתבה...
יצא מעולה.אפשר לשים כמה גבינות שרוצים.
יצא לי 10 מנות(לא כמנה עיקרית,כתוספת)
תודה לrench על המתכון
תמונה
21.
12/12/2012 6:48:00 PM
שפים לא צריכים אתרים כדי לבשל, אני צריך כמויות מדויקות, מתכון לא שווה
תמונה
22. מתכון מצויין
12/26/2013 11:43:00 AM
טעים!!!!