מצרכים
בלילת הגבינות:
טוב טעם או כנען
1 קוטג´
1 גביע קטן (250 גרם) גבינה לבנה
יוגורט
חלב
גביצה צהובה מגוררת
רוטב שום
תערובת תבלינים לפיצה (או: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זעתר, אורגנו)
1-2 ביצים, כמה כפות קמח.
רוטב עגבניות:
בצל
עגבניות
2 רסק עגבניות
רוטב שום
עשבי תיבול
תערובת תבלינים לפיצה
מים למהילה לפי צורך
אקסטרות:
טבעות זיתים
פטריות חתוכות טריות/מקופסה
גבינה צהובה מגורדת
וכמובן - עלי לזניה.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
מערבבים את רכיבי בלילת הגבינות בקערה אחת.
רוטב עגבניות:
קוצצים דק בצל ומטגנים.
מוסיפים קוביות עגבניות.
מוסיפים רסק עגבניות (2 קטנים)
אם יש רוטב שום - זה גם מבורך.
מוהלים במים לפי הצורך.
ניתן כמובן להוסיף עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה).ושוב, תערובת תבלינים לפיצה.
משמנים קלות תבנית.
שכבה עלי לזניה.
שכבה גבינה (1/3-1/2 כמות, תלוי כמה "קומות" רוצים, לדעתי 1/2 כמות)
מוסיפים טבעות זיתים או פטריות חתוכות (אפשר גם וגם)
1/3 מכמות הרוטב.
עלי לזניה.
שארית הגבינה.
פטריות/זיתים
1/3 מכמות הרוטב
עלי לזניה
גבינה צהובה מגורדת
ועוד רוטב (לא חובה, אופציונלי).
ולתנור. 180 מעלות. בערך 45 דקות.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן