טארט עגבניות

חדשות כיפה אחת מל"ו 11/04/08 00:00 ו בניסן התשסח

מצרכים

מצרכים: חצי קילו בצק עלים, 120 גרם גבינת עיזים, שן שום כתושה, ענף רוזמרין, מלח ופלפל, קילו עגבניות, 2 כפיות שמן זית, מעט עלי בזיליקום.

הוראות הכנה

הכנה: מרדדים את בצק העלים ומררדפים בהם את התחתית הודפנות של תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ. מכסים את הבצק בנייר אלומניום ואופים רבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170 מעלות). מערבבים את הגבינה עם התבלינים. פרוסים עגבניות את העגבניות לרבעים, קולפים, מרחיקים את הגרעינים, ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. שוטחים את תערובת הגבינה בשכבה אחדיה על הבצק האפוי (לאחר שהסרתם ממנו את נייר האלומיניום) ומניחים מעל את פרוסות העגבניות בצורת מניפה. מברישים את העגבניות בשמן זית ומפרזרים מעל עלי בזיליקום קצוצים. מחזירים לתנור ואופים כעשרים דקות נוספות. מגישים חם או בחום החדר.

הערות

כתבות נוספות