ספנקופיטה -פשטידת תרד

חדשות כיפה מיצמיצ 31/03/08 00:00 כד באדר ב'

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

500 גרם עלי פילו (20 עלים) מופשרים יממה

150 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס שמן זית

למלית:

1/4 כוס שמן זית

1 ק"ג עלי תרד טריים, שטופים היטב, מיובשים וקצוצים דק

6 בצלים ירוקים קצוצים דק

500 גרם גבינת פטה או בולגרית עיזים, מפוררת

250 גרם גבינת קשקבל מגוררת

4 ביצים

מעט מלח (כי יש את המליחות של הגבינות)

פלפל שחור גרוס טרי

תבנית מלבנית בגודל 28*38

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

להכנת המלית:

מחממים בסיר גדול את השמן ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים והבצל הירוק.

מאדים על אש בינונית עד שכל הנוזלים יתאדו ומניחים להצטנן היטב.

מעבירים את התרד והבצל לקערה, מוסיפים את הגבינות, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב.

להכנת הפשטידה:

מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.).

מערבבים את החמאה המומסת עם שמן הזית. ומשמנים את התבנית במעט שומן.

שוטחים עלה פילו על התחתית ומשמנים בתערובת החמאה והשמן.

משטחים מעליו עלה נוסף ומשמנים וכך הלאה עם מחצית מעלי הפילו.

שולי העלים יגלשו מעבר לתבנית וזה בסדר.

שוטחים את המלית בתבנית ומקפלים את קצות עלי הפילו על המלית.

מכסים בעלה פילו ומשמנים וכך הלאה עם שאר העלים הנותרים.

תוחבים את קצות העלים מן השכבה העליונה בין דופן התבנית לבין שכבת העלים שבתחתית.

מסמנים על שכבת העלים העליונה חלוקה למנות בסכין חדה, יוצקים על הכל את תערובת החמאה והשמן ומברישים.

אופים כשעה בחום בינוני עד שהבצק נהיה פריך וזהוב.

מוציאים מהתנור, משהים כ-20 דקות, חותכים למנות ומגישים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות מהספר של בני סיידא

כתבות נוספות